8. Sınıf Sözel Mantık Testi İndir

LGS sınav sistemiyle birlikte testlerde yerin alan bu tip sorularda başarılı olabilmek için bol bol sözel mantık testi çözmek gerekir. Sizler için hazırladığım bu ikinci testi de PDF biçiminde indirip çıktısını alabilirsiniz. İşte, 8. sınıf sözel mantık testi:

8. Sınıf Sözel Mantık Testi İndir

Tolga, Nurgül, Sıla, Yalçın ve Yusuf sinema gitmeye karar vermişlerdir. İnternetten bilet alacakları zaman komedi, macera ve bilim kurgu türünde birer filmin olduğunu görmüşler ancak hangi filme gidecekleri konusunda görüş birliğine varamamışlardır. Bu nedenle farklı filme gitmeye karar vermişlerdir. Kimin hangi tür filme gideceği bilgisi aşağıda verilmiştir:

– Komediye iki, maceraya bir, bilim kurgu filmine de iki kişi gidecektir.

– Sıla, Yalçın’la aynı; Tolga’dan farklı filme gidecektir.

– Yusuf’la Tolga farklı filme gidecektir.

1) Buna göre aşağıdakilerden hangisi daima doğrudur?

A) Sıla komedi filmine gitmiştir.

B) Nurgül’le Tolga farklı filme gitmiştir.

C) Yalçın macera filmine gitmemiştir.

D) Yusuf bilim kurgu filmine gitmiştir.

Cadde üzerinde dizili altı evin kuş bakışı krokisi

Yukarıda krokide bir sokak üzerindeki 6 dükkân numaraları ile yer almaktadır. Bunun dışında aşağıdaki bilgiler verilmiştir:

– Kuru yemişçi ile fırın karşı karşıyadır.

– Marketle kasap yan yanadır.

– Terzi 113 numaralı dükkânda olup eczanenin yanındadır.

2) Bu bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi kesinlikle yanlıştır?

A) Kasap 102 numaralı dükkândadır.

B) Fırın 103 numaralı dükkândadır.

C) Kuru yemişçi 111 numaralı dükkândadır.

D) Eczanenin karşısında market vardır.

3 ve 4. soruları aşağıdaki bilgilere göre cevaplayınız.

Bir grup sanatçı; ocak, mart, mayıs, temmuz, eylül, kasım ve aralık aylarında Elazığ, Nevşehir, Erzurum, Malatya, Gaziantep, Giresun ve Tokat’ta gösteri yapacaktır. Bu grubun gidecekleri ay ve iller hakkında aşağıdaki bilgiler verilmektedir:

· Malatya, gidilecek şehirler arasında 2. sıradadır.

· Her ay yalnız bir ile gidilecektir.

· Gaziantep’ten hemen sonra Nevşehir’e gidilecektir.

· Giresun’dan hemen önce Tokat’a gidilecektir.

· Erzurum’dan hemen sonra Malatya’ya, hemen sonra da Elazığ’a gidilecektir.

3) En son gidilecek ilin Nevşehir olduğu biliniyorsa Giresun kaçıncı sıradadır?

A) Ocak

B) Mart

C) Mayıs

D) Temmuz

4) En son gidilecek ilin Nevşehir olduğu biliniyorsa Giresun kaçıncı sıradadır?

A) 3

B) 4

C) 5

D) 6

5 ve 6. soruyu aşağıdakilere göre cevaplayınız.

Tayfun bir ilaç firmasında tıbbi satış mümessilidir, ilaç tanıtımı için Antalya, Kayseri, İzmit, Muğla ve Samsun’a gidecektir. Ayrıca gidilecek şehir ve aylar hakkında aşağıdaki bilgiler verilmektedir:

– Her ay sadece bir şehre gidecektir.

– Tanıtıma İzmit’te başlayacaktır.

– Muğla, Kayseri’den sonradır.

– Haziran ayında Samsun veya Antalya’ya gidilmeyecektir.

– Kayseri’ye nisanda gidilecektir.

5) Yukarıdaki bilgilere göre hangi illerin gidileceği aylar kesin olarak belli değildir?

A) İzmit ve Samsun

B) Samsun ve Antalya

C) Kayseri ve Antalya

D) Samsun ve Muğla

6) Tanıtıma gideceği iller hakkında eksiksiz bilgiye ulaşmak için aşağıdaki aylardan hangisine gidileceğinin bilinmesi yeterlidir?

A) Şubat

B) Nisan

C) Mayıs

D) Haziran

Askerdeyken memleketlerine gidecek olan Tufan, Ömer, Halil, Serdar, Eren ve Orhan; Hatay, Kırşehir ve Yozgat’a gitmek üzere biletlerini almıştır. Ayrıca gidilecek yer hakkında aşağıdakiler bilinmektedir:

– Yalnızca bir kişi Yozgat’a gidecektir ama o kişi Tufan değildir.

– Halil ve Serdar aynı şehre gidecektir.

– Eren, iki arkadaşıyla aynı şehre gidecektir.

– Ömer’in dışında bir kişi daha aynı memlekete gitmiştir.

7) Tufan’ın Hatay’a gideceği biliniyorsa aşağıdakilerden hangisi kesinlikle yanlıştır?

A) Orhan Hatay’a gidecektir.

B) Ömer Kırşehir’e gitmeyecektir.

C) Eren ile Tufan farklı şehirlere gidecektir.

D) Halil Hatay’a gitmeyecektir.

Miraç, Aynur, Bircan, Muharrem ve Oktay basketbol ya da voleybol kursuna kaydolmuştur. Herkesin yalnızca birine katıldığı kursla ilgili şunlar bilinmektedir:

– Aynur ile Oktay aynı kursa kaydolmuştur.

– Bircan ile Muharrem farklı kurslara kaydolmuştur.

– Miraç’la Bircan farklı kurslara kaydolmuştur.

8) Verilenlere göre aşağıdakilerden hangisi daima doğrudur?

A) Aynur ile Miraç aynı kursa katılmıştır.

B) Oktay basketbol kursuna katılmıştır.

C) Basketbol kursuna 3 kişi kaydolmuştur.

D) Miraç’la Bircan farklı kursa katılmıştır.

9 ve 10. soruları aşağıdaki bilgilere göre cevaplayınız.

Bir grup dansçı; nisan, mayıs, haziran, temmuz, ağustos, eylül ve ekim aylarında Eskişehir, Balıkesir, Bursa, Denizli, Aydın, Isparta ve Kütahya’da gösteri yapacaktır. Bu grubun gidecekleri ay ve iller hakkında aşağıdaki bilgiler verilmektedir:

· Her ay sadece bir ile gidilecektir.

· Mayısta Bursa’ya gidilecektir.

· Haziranda Balıkesir, Aydın veya Isparta’ya gidilmeyecektir.

· Ağustosta gidilecek olan il Kütahya, Denizli ya da Eskişehir değildir.

· Sondan bir önceki il Isparta’dır.

· Eskişehir’e nisan ve haziranda gidilmeyecektir.

· Kütahya ile Aydın arasında sadece Denizli vardır.

9) Balıkesir’e nisan ayında gidileceği biliniyorsa Eskişehir’e ne zaman gidilecektir.

A) Ekim

B) Mayıs

C) Haziran

D) Temmuz

10) Aşağıdakilerden hangisi bilinirse dans gösterisinin yapılacağı iller ve aylar eksiksiz olarak belli olur?

A) Eskişehir ve Kütahya’ya hangi aylarda gidileceği

B) Balıkesir ve Denizli’ye hangi aylarda gidileceği

C) Denizli ve Aydın’a hangi aylarda gidileceği

D) Balıkesir ve Eskişehir’e hangi aylarda gidileceği

Üç katlı bir apartman hakkında aşağıdaki bilgiler verilmektedir:

· Apartmanın her katının sağ ve sol taraflarında ayrı daireler bulunmaktadır.

· Ayhan 2. katta oturmaktadır.

· Pınar, Ayhan’ın hemen üst katında onunla aynı tarafta oturmaktadır.

· Cengiz, Pınar’la aynı katta oturmaktadır.

· Taner, Cengiz’le aynı tarafta olup onun iki kat altında oturmaktadır,

· Orhan, Taner’in karşısında oturmaktadır.

11) Boş kalan daireye Buket taşındığına göre onunla ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

A) Orhan’ın üst katının karşısına taşınmıştır.

B) Cengiz’in iki kat altındaki daireye taşınmıştır

C) Pınar’ın hemen altındaki kata taşınmıştır.

D) Taner’le aynı kata taşınmıştır.

Ekin, Aysel, Gonca, Ege ve Ömer proje görevi için fon müziği eşliğinde birlikte şiir okuyacaklardır. Grup çalışması olarak yapılan şiir dinletisinde öğrencilerin sırası hakkında aşağıdakiler bilinmektedir:

– Başta veya sonda şiir okuyacaklar içinde Ege ya da Gonca yoktur.

– Ömer’den hemen önce Aysel, hemen sonra Ege okuyacaktır.

12) Verilen bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) Şiiri ilk okuyacak kişi Ömer’dir.

B) Ege, Ekin’den önce şiir okuyacaktır.

C) Gonca’dan sonra Ege şiir okuyacaktır.

D) Ömer’den hemen sonra Aysel şiir okuyacaktır.

Başka okullardan gelen Emel, Gökçe, Cansel, Emir ve Tarık adındaki 5 öğrencinin kaydı yapılacaktır. Müdür Yardımcısı Orhan Bey bu öğrencileri sınıf mevcuduna göre yönlendirmiştir. Ayrıca bunun dışında aşağıdakiler bilinmektedir:

– 8-B sınıfına bir öğrenci gönderilirken 8-A ve 8-C sınıflarına ikişer öğrenci gönderilmiştir.

– Emel’le Tarık aynı sınıfta değildir.

– Tarık 8-A, Gökçe 8-C sınıfına kaydolmuştur.

13) 8-C sınıfına bir kız bir erkek öğrenci kaydolduğuna göre aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur?

A) Cansel, Tarık’la aynı sınıfta değildir.

B) Emel 8-C sınıfındadır.

C) Gökçe ile Emir aynı sınıftadır.

D) Emir ile Cansel aynı sınıftadır.

Cevap anahtarı için tıklayınız.

1-C, 2-B, 3-D, 4-C, 5-B, 6-C, 7-A, 8-D, 9-A, 10-A, 11-A, 12-B, 13-C

Soruları indirmek için tıklayınız.

Yorum yapın