Benim Oğlum Bina Okur, Döner Döner Yine Okur
Çoğumuz günlük konuşma ve yazı dilimizin daha etkileyici olmasını isteriz. Böylece iletişime geçtiğimiz kişi ya da topluluğun dikkatini üzerimize çeker, ne demek istediğimizi daha iyi ifade etmiş oluruz. Bunun için de anlatma yeteneğimizi geliştirmek gerekir.
Etkili konuşmak ya da yazmak isteyen her insanın başvurduğu önemli alanlardan biri de söz sanatlarıdır ancak bazen kısa ve özlü konuşmak, ne diyeceğini uzatmadan anlatmak için atasözlerine de ihtiyaç duyarız. Özlü bir anlatım gücüne sahip olan atasözleri verdiği mesajla da birçok kişinin kullandığı kalıplaşmış cümlelerdir. Geçmişten günümüze kadar ulaşan, belli bir tecrübeyi aktaran, belli bir ana fikri olan atasözleri günlük konuşmalardan sanata, edebiyattan sınav sorularına kadar birçok alanda karşınıza çıkar. Genellikle mecaz anlamda kullanılan ve belli bir düşünceyi iletmek için kullanılan atasözleri dilimizde oldukça fazladır. Dilimiz bu anlamda zengin birikime sahip olduğu için bazen anlamını bilmediğimiz ya da az duyulmuş atasözleri karşınıza çıkabilir. İşte, bu durumda pek kullanılmayan bu atasözlerinin anlamını merak edenler olmuştur. Bunlardan biri de: “Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur.”

Kimi insanlar bu atasözünün anlamını arama motorlarında aramış, anlamını araştırmıştır. Bu yüzden ben de bu konu hakkında açıklama yapmak istedim.
Peki, o zaman bu atasözü ne demektir, ne anlama gelir, örnek cümledeki kullanımı nasıldır? İşte, görsel üzerinden Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur atasözü ve anlamı:
Benim Oğlum Bina Okur, Döner Döner Yine Okur Ne Anlama Gelir?
Cevap: Birinin sürekli aynı işi yapması, yaptıklarının ötesine geçememesi, yaptıklarına yeni şeyler ekleyememesi, kendini tekrar etmesi anlamına gelir.
Örnek Cümlede Kullanımı
Bir başarı sağlayamadıktan sonra bu çalışmanın ne önemi var ki? Sana önerim çalışma yöntemini gözden geçirmelisin. Yoksa olduğun yerde kalmaya mahkumsun. Yani benim oğlum bina okur, döner döner yine okur.