Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.
Temel Coğrafya Bilgisi
•
İşte, temel coğrafya bilgisi konu anlatımı: Temel Coğrafya Bilgisi Temel Coğrafya – Doğal Çevre 1. Litosfer Yeryüzünde bulunan ve ayak basılan kayaç tabakadır. Örnekler: Dağ, tepe, vadi, ova, plato… Litosferde meydana gelen hareketlilik: deprem, heyelan (toprak kayması), erozyon… 2. Hidrosfer Yeryüzünde bulunan su kütlesidir. Örnekler: Okyanus, deniz, göl, nehir, yer…
Soru ve Cevaplar
•
Siz değerli ziyaretçilerimizden sitenin işleyişi ve bizim çalışmalarımızla ilgili ara sıra soru gelmektedir. Bu sayfada o sorulara cevap verdik. İşte, sizden gelen soru ve cevaplar: Sizden Gelen Soru ve Cevaplar Bu Sitede Hangi İçerikler Var? Bu sitede Türkçe, edebiyat, tarih ve coğrafya olmak üzere dört sözel dersle ilgili konu anlatımı,…
Türkçe Sınavı
•
Türkçe dersi deneme, tarama sınavları ile yazılı örnekleri burada. İşte, Türkçe sınavı: Türkçe Sınavı 8. Sınıf Türkçe Deneme Sınavları Aylık Türkçe deneme sınavları ve cevap anahtarları: 8. Sınıf Türkçe Yazılı Soruları Okula hazırlık yazılı soruları:
Sitemizin Özellikleri
•
Sitemizi daha ilgi çekici ve bilgilendirici hale getirmek için sürekli olarak yeni içerikler ekliyoruz. Bu sayede kullanıcılarımız, ilgi duydukları konular hakkında en güncel bilgilere erişebiliyor. Her gün yeni makale ekleyerek veya mevcut içeriği güncelleyerek sizlere daha iyi hizmet vermeyi hedefliyoruz. İşte, yenilenen sitemizin özellikleri: Sitemizin Özellikleri Sürekli Güncel Sitemizi arama…
Anlatım Bozukluğu Konuları
•
İşte, anlatım bozukluğu konusu ve alt başlıkları: Anlatım Bozukluğu Konuları A) Anlama Dayalı Bozukluklar 1) Gereksiz Sözcük Kullanımı Duru bir anlatımın olmasını istiyorsan cümlelerinde gereksiz sözcüklere yer vermemelisin. Eş anlamlı ya da diğerinin anlamını kapsayan sözcüklerden birini çıkarıp sağlıklı cümleler kurmak gerekir… 2) Çelişen Sözcüklerin Kullanımı Çelişkili ifadeler, karşı tarafa…
Ek Eylem Hatası
•
İşte, ek eylem hatası konu anlatımı: Ek Eylem Hatası Ek eylemin eksik ya da fazla kullanılmasından kaynaklanır. Bu konu 2 alt başlığa ayrılır: 1) Ek Eylem Eksikliği Birden çok isim yüklemli cümlelerde yüklemlerden ilki olumlu olup sondaki olumsuz yüklemin ek eyleme bağlandığında anlatım bozukluğu olur. Açıklamalı Örnekler Anlatımı sade ancak…
Tamlama Hatası – Anlatım Bozukluğu
•
İşte, tamlama hatası konu anlatımı: Tamlama Hatası Tamlama hatası genellikle isim ve sıfatın aynı tamlanana bağlanmasından kaynaklanır. Bunun için genellikle şu üç düzeltme yollarından uygun olanı tercih ederiz: 1. İsim ek alarak sıfat haline dönüşür, diğer sıfatla aynı tür olur. (sıfat, sıfat, tamlanan)2. Sıfat, üzerindeki ek çıkarılarak isme dönüşür. Böylece…
Fiilimsi Hatası – Anlatım Bozukluğu
•
İşte, fiilimsi hatası anlatım bozukluğu: Fiilimsi Hatası Fiilimsinin eksik olması, gereksiz ya da hatalı kullanılmasından kaynaklanır. Fiilimsinin Eksik Olması Yüklemin dışındaki her bir fiilimsi yan cümleyi oluşturur ve birer yargı bildirir. O yüzden ihtiyaç duyulan bir fiilimsi yazılmadığında ona bağlı kelime veya kelime grubu başka fiilimsiye bağlanır. Bu bağlantı bazen…