Loş ışıklı bir ortam içinde ahşap masa

Sizlere Daha İyi Hizmet Vermek İçin Yeniledik

Öncelikle, kullanıcı dostu arayüz sayesinde sitemize kolayca erişebilir ve aradığınız bilgilere hızlıca ulaşabilirsiniz…

Sıkça Sorulan Sorular

Bir konuyu anlatmakla kalmıyoruz. Bize gönderilen ya da Google aramalarında sıklıkla sorulan soruları da cevaplıyoruz.

İndirilebilir İçerik

Ders içeriklerini sayfanın altındaki linke tıklayıp PDF biçiminde indirebilirsiniz. Tüm bunlar ücretsizdir.

Etkileşimli Anlatım

bilgihazine.net sitesinin içeriklerini entegre ettik. Böylece genel anlatımların dışında detaylı anlatımını istediğiniz alt başlıkları tıklayarak açıklamalarına ulaşabilirsiniz.

Kategori seçimi

Pratik Çalışma Alanınız

Çalışma yapmak istediğiniz alanı seçiniz.

Üzerinde notlar yazılı kâğıt ve yanında kalem görseli.

Türkçe, Tarih, Coğrafya

Üzerinde seçeneklerin işaretlendiği kâğıt ve yanında kalem görseli.

Türkçe

Kâğıt üzerinde yazı yazma görseli ve yanında kronometre var.

Türkçe

İşte, kitaplarımız:

Ücretsiz Dijital Kitaplarımız

Masada ders çalışan insan görseli.

TYT Konu Anlatımı

Türkçe

Pratik özet, püf noktalar ve etkileşimli anlatım.

Dağlık alanların arasında nehir deniz var. Denizde eski bir gemi ve düz bir arazide çiftçi var.

TYT Konu Anlatımı

Coğrafya

Kısa ve sade anlatım, maddeler halinde notlar.

Online test çözen öğrenci görseli.

8. Sınıf Soru Bankası

Türkçe

Bilgi ve kavrama düzeyinde sorular, yazılı ve LGS sınavına hazırlık.

Sınav kitapçığı, kalem ve çalar saat görseli.

8. Sınıf Deneme

Türkçe

Kavrama ve yorumlama düzeyinde 8. sınıf Türkçe deneme sınavları.

En Çok Okunan: “Az Bilinen Atasözleri”

Bıldırcının beyliği arpa biçimine kadardır; çekişilmeyince pekişilmez; çömlekçi, suyu saksıdan içer; davetsiz gelen döşeksiz oturur, değirmenden gelenden poğaça umarlar…

  • Sıralama ve Mantık Hatası

    Sıralama ve Mantık Hatası

    İşte, sıralama ve mantık hatası konu anlatımı: Sıralama ve Mantık Hatası A) Sıralama Hatası – Düşüncelerin önem sırasına göre verilmemesinden kaynaklanır.– Belli bir sıra içinde verilmeyen düşünceler anlamda kapalılığa neden olur. Açıklamalı Örnekler 835 oya karşı 635 oyla okul temsilcisi oldu.Açıklama: Az oyla değil, çok oyla kabul edilir. O yüzden 635 oya karşı 835…

  • Deyim ve Atasözü Yanlışlığı

    Deyim ve Atasözü Yanlışlığı

    İşte, açıklamalı örnekleriyle deyim ve atasözü yanlışlığı: Deyim ve Atasözü Yanlışlığı Deyim ve atasözleri kalıplaşmış ifadelerdir. Bunları oluşturan sözcükleri değiştirdiğimizde anlatım bozukluğu olur. Ayrıca doğru kullansak da bunların anlamına uygun bir cümlede yer alması gerekir. O yüzden deyim ve atasözlerini iyi bilmek, bu konuda bilgi birikimine sahip olmak gerekir. Aşağıdaki…

  • Sözcüğün Yanlış Anlamda Kullanılması

    Sözcüğün Yanlış Anlamda Kullanılması

    İşte, sözcüğün yanlış anlamda kullanılması: Sözcüğün Yanlış Anlamda Kullanılması – Cümlede uygun bir sözcüğü kullanmak yerine genellikle yazılış ya da ifade ediliş yönünden benzeyen ancak hatalı olan bir sözcüğü kullanmaktan kaynaklanır.– Bu sözcükler genellikle doğru olanı çağrıştırdığı için tercih edilir, bu da anlatım bozukluğuna neden olur.– Örneğin “Soğuktan etkilenen portakal…

  • Sözcüğün Yanlış Yerde Kullanılması

    Sözcüğün Yanlış Yerde Kullanılması

    İşte, sözcüğün yanlış yerde kullanılması konu anlatımı: Sözcüğün Yanlış Yerde Kullanılması Genellikle fiilin anlamını etkilemesi gereken bir sözcüğün ismin önüne gelerek onun anlamını etkilemesidir. Bu nedenle okuyanın zihninde belirsizlik oluşabilir. Örnek: “Yeni parka gitmiştim ki bir de ne göreyim?”Açıklama: Bu cümlede sanki yeni yapılmış bir parka gittiği söylenmiş ancak öyle olsaydı farklı…

  • Çelişen Sözcükler – Anlatım Bozukluğu

    Çelişen Sözcükler – Anlatım Bozukluğu

    İşte, anlamca çelişen sözcükler: Çelişen Sözcükler – Anlatım Bozukluğu – Bir cümlede kesinlik anlamı bildiren sözcük ile olasılık ya da tahmin anlamı bildiren sözcüklerin birlikte kullanıldığında bu anlatım bozukluğu meydana gelir.– Anlamca çelişen sözcüklerin kullanıldığı cümleler kapalı anlam, çelişkili ifade, tutarsız ve belirsiz olur. Bu da cümleyi ikili anlama sürükler.–…

  • Gereksiz Sözcük Kullanımı

    Gereksiz Sözcük Kullanımı

    İşte, gereksiz sözcük kullanımı: Gereksiz Sözcük Kullanımı İyi bir cümlede verilmek istenen mesaj en az sözcükle iletilmelidir. Bir cümlede aynı anlama gelen ya da birbirlerini çağrıştıran sözcükler bir arada olmamalı. Örneğin “Bundan sonra artık daha düzenli çalışmalısın.” cümlesinde “bundan sonra” ile “artık” sözcükleri aynı anlama geldiği için birinden birini çıkarmak gerekir.…

  • Cümle Türleri Konu Anlatımı

    Cümle Türleri Konu Anlatımı

    İşte, cümle türleri konu anlatımı: Cümle Türleri Konu Anlatımı A) Yüklemin Yerine göre Cümleler 1. Kurallı Cümle – Yüklemi sonda olan cümlelerdir.– Aşağıda altı çizili sözcükler, bulunduğu cümlelerin yüklemleridir.– Bunların her biri cümle sonunda olduğu için kurallı cümleyi oluşturur.Örnekler:– İyi bir çalışmadan sonra eğlenceli bir tatildeyim.– Duvara renkli şekillerle desen çalışması yaptılar.–…

  • Cümlenin Ögeleri Konu Anlatımı

    Cümlenin Ögeleri Konu Anlatımı

    İşte, cümlenin ögeleri konu anlatımı: Cümlenin Ögeleri Konu Anlatımı A) Temel Ögeler Cümlede asıl ihtiyaç duyulan ögedir, bunlar yüklem ve özne olmak üzere ikiye ayrılır. 1) Yüklem Cümlenin anlamını tamamlayan bir ögedir.Kurallı cümlede her zaman sonda bulunan yüklemler isim ya da fiilden oluşur.Türü ne olursa olsun mutlaka bir yargı bildirir.…

İlginizi Çekebilir

Atasözü ve deyimler sözlüğü, yeni nesil Türkçe soruları, önemli kavramlar sözlüğü…